Goodbye July & Hello August

Sziasztok,

Nem is olyan régen írtam az első hóösszegző bejegyzést, és már el is érkezett a következőnek az ideje. Szerintem furán gyorsan telik az idő. Vagy csak én vagyok vele így?

Júliusi összegzés

Havi szerzemények: 1
Elolvasott oldalak: 2359
Elolvasott könyvek: 5
Korábbról visszamaradt könyvek: 2
Elkezdett, de még be nem fejezett könyvek: 1
Elhúzódó olvasások: 4
Könyvértékelések: 2

Júliusban igyekeztem belehúzni az olvasásba, mert lassan itt van a szeptember, amikor is az egyetem mellett nem biztos, hogy tudok haladni a könyvekkel. Valamint a nagyon meleg vagy éppen esős napokon is több lehetőséget kaptam az olvasásra. Azonban még így sem sikerült az összes tervezett könyvet elolvasnom. Az előre listázott hat könyvből négyet tudtam csak befejeznem. A maradék kettőt pedig igyekszem augusztusban – most már tényleg – elolvasni.

A havi olvasmányaimat júliusban az is nagyon befolyásolta, hogy két olvasási maraton is zajlott, amelyen részt vettem, így azokra igyekeztemfőképpen olvasni.

Összességében úgy érzem, hogy nem zártam rossz hónapot.

Havi szerzemények:
Mivel részt veszek idén is egy olyan kihívásban, ahol minden nap kell novellát olvasni, viszont éppen kifogytam az olyan novellás kötetekből, amelyek a birtokomban vannak – könyvtárba pedig nem jutottam el – így e-könyvben vásároltam meg Vágyom rád című könyvet.

Szerencse, hogy a Könyvmolyképző Kiadó is lehetővé tette nem olyan régen az e-könyvek vásárlását, mert különben nem lett volna lehetőségem ennyire hamar a kötethez jutni. Mert kb fél óra telt el a könyv kiválasztása és az első novella elkezdése közt. Ezúton is szeretném megköszönni ezt a funkciót a kiadónak, biztos vagyok benne, hogy nem ez lesz az első ilyen rendelésem.

Júliusi könyvek:

A hónap elején sikerült befejeznem két korábban megkezdett könyv olvasását is.

Hugh Laurie: A balek
Fülszöveg: A kiszuperált gárdistakapitányról, Thomas Langról sok mindent el lehet mondani – például lusta, trehány és megbízhatatlan –, azt azonban nem, hogy hidegvérű gyilkos lenne. Miután felbérelik egy amerikai iparmágnás megölésére, úgy dönt, hogy figyelmezteti a kiszemelt célpontot, és mint tudjuk, jó tett helyébe rosszat várj. Igazi balekként nemsokára Buddha-szobrokkal töri be mások fejét, gonosz milliárdosok eszén próbál túljárni, és egy elszabadult CIA-ügynökökkel és reménybeli terroristákkal teli nemzetközi összeesküvés közepén találja magát, miközben egyetlen célja, hogy megmentse a hosszú lábú lányt, akibe beleesett… no és az se lenne rossz, ha bónuszként megakadályozna egy nemzetközi vérfürdőt.

Fordulatokkal és fergeteges humorral teli regényében Hugh Laurie, minden idők egyik legjobb komikusa bizonyítja, hogy nemcsak színészként, hanem íróként is ellenállhatatlanul vicces.

Oldalszám: 334
Értékelésem: 5/10

Jessica Park: 180 másodperc
Fülszöveg: Három ​perc is elég ahhoz, hogy megváltoztasson egy életet.
Minden sebezhetőség ellenére. Minden félelem ellenére.

Vannak, akik az egész életüket anélkül élik le, hogy megváltozna a gondolkodásmódjuk. Allison Dennisnek viszont mindehhez 180 másodperc is elég…

Allison, aki a gyerekkorát nevelőcsaládok között ingázva töltötte, elhatározta, hogy senkit nem enged közel magához. Tizenhat éves koráig nem fogadták őt örökbe, így megtanulta, hogy jobb nem bízni a dolgok állandóságában. De harmadéves egyetemistaként egyre nehezebben tud elveszni a fülében zúgó fehérzajban.

A gyanútlan Allison egy délután épp a kampusztól nem messze sétál, amikor belerángatják egy társadalmi kísérletbe. Azt a váratlan feladatot kapja, hogy lépjen interakcióba egy vadidegennel, 180 másodpercen keresztül. Sem ő, sem a másik fél, a szívdöglesztő közösségi média sztár Esben Baylor, nem áll készen arra, ami ezután következik.

Amikor lejár az idő, az érzések olyan intenzitással törnek Allisonra és Esbenre, ami mindkettőjüket összezavarja és felvillanyozza. Legjobb barátnője unszolására Allison utazásra indul, hogy kiderítse, vajon az élmény, amin Esbennel osztozott, valódi-e – és azt, hogy képes lesz-e végre bízni magában, a többi emberben és a szeretet erejében.

Az egyik legmélyebb szerelmi történet, amit valaha olvastál, melyben egy szorongó lány rátalál önmagára.
Ismerd meg, mi zajlik a lelkében és gazdagodj vele.

Oldalszám: 368
Értékelésem: 9/10

Továbbá öt olyan könyvet is olvastam, amit júliusban sikerült elkezdenem és befejeznem is, ebből három sorolható a regény kategóriába.

Debora Geary: Modern boszorkány
Fülszöveg: Mi jut eszébe mindenkinek a boszorkányokról? Seprűnyél, nagy üst és varázsfőzetek. Ám a modern boszorkányok nem ilyenek. Otthonosan mozognak a modern technológia világában, és előszeretettel használják azt.
Jamie és Nell testvérek, mindketten boszorkányok. Egy programot készítenek, amelynek segítségével boszorkánytársadalmat építhetnek ki a világhálón. A program egy varázslat hatására érzékeli az átlagemberekre nem jellemző energiákat, és a weboldalra irányítja a talált boszorkányt. Egy nap Lauren, a 28 esztendős ingatlanügynök böngészés közben a chatszobában találja magát, ahol három nő megpróbálja meggyőzni, hogy ő boszorkány. A nő teljesen átlagos életet él Chicagóban, így elég cinikusan áll a beszélgetéshez, nem hisz a többieknek. A programban van a hiba, vagy ő egy edzetlen boszorkány, ami veszélyes lehet önmagára és a környezetére nézve is? A többi boszorkány dolga, hogy kiderítse az igazságot.

Oldalszám: 364
Értékelésem: 6/10

J. A. Redmerski: A soha határa
Fülszöveg: Camryn Bennett még csak húszéves, de azt hiszi, pontosan tudja, milyen lesz majd az élete. Ám egy vad éjszaka után az észak-karolinai Raleigh legmenőbb belvárosi klubjában ismerősei és önmaga elképedésére úgy dönt, otthagyja megszokott életét, és elindul a vakvilágba. Egy szál táskával és a mobiltelefonjával felszáll egy távolsági buszra, hogy megtalálja önmagát – és helyette rálel Andrew Parrish-re.

A szexi és izgató Andrew úgy éli az életét, mintha nem lenne holnap. Olyan dolgokra veszi rá Camrynt, amilyenekre a lány sosem hitte magát képesnek, és megmutatja neki, hogyan adja meg magát a legmélyebb, legtiltottabb vágyainak. Hamarosan ő lesz Camryn merész új életének központja – olyan szerelmet, vágyat és érzelmeket kelt, amilyeneket a lány korábban elképzelni sem tudott. De Andrew nem árul el mindent Camrynnak. Ez a titok vajon örökre összehozza őket – vagy mindkettőjüket elpusztítja?

Oldalszám: 506
Értékelésem: 9/10

Erin Watt: Megtört herceg
Fülszöveg: Kikötőben vívott ökölharctól kezdve az iskolai bunyóig: életek omlanak össze a csillogó-villogó palotában, miközben egy srác próbálja menteni a bőrét.
Reed Royalnak mindene megvan: vonzó külső, befolyásos család, sok pénz. Az elit gimiben sorban állnak a lányok, hogy vele lehessenek. Ő viszont magasról tesz mindenkire, mert csak a családja érdekli – amíg Ella Harper be nem sétál az életébe.
Izzó gyűlölettel indul a kapcsolatuk, mert azt akarja, hogy az apja új nevelt lánya szenvedjen. De aztán minden átfordul valami egész másba. Közel akarja tudni magához Ellát. Biztonságban. Egy ostoba hiba miatt azonban Ella elmenekül a karjaiból, így káosz köszönt a Royal-palotára. Reed azon kapja magát, hogy összeomlik az egész világa.
Ella már nem kíváncsi rá. Azt mondja, hogy csak tönkretennék egymást.
Talán igaza van.

Oldalszám: 344
Értékelésem: 8/10

A hónapban két pszichológiai ismeretterjesztő könyvre is időt szakítottam, mert úgy gondolom az ilyen, nem teljesen kikapcsolódásra szánt könyvekkel is érdemes néha foglalkozni.

Bagdy Emőke: Pszichofitness
Fülszöveg: Ez a vademecum (“gyere velem”) könyv a kíváncsiak és vállalkozó kedvűek számára született. Azoknak, akik szeretnék megismerni saját lelki működéseik titokzatos világát. De nem öncélúan. Szeretnének e tudás által olyan lehetőségekhez és készségekhez jutni, amellyel elősegítik testi-lelki egészségük megőrzését, jó közérzetük, fizikai fittségük, lelki egyensúlyuk fenntartását. Azokhoz is szól ez a könyv, akik hajszoltak, fáradtak, kimerültek, szomorúak, kisebb-nagyobb „ideges tünetekkel” bajlódnak, esetleg valamilyen tesi működészavar már előállott náluk.

Oldalszám: 128
Értékelésem: 10/10

Erich Fromm: A szeretet művészete
Fülszöveg: Művészet-e a szeretet, vagy kellemes érzés, amit megtapasztalni a vaksors műve, olyasmi, amibe az ember, ha szerencsés, „beleesik”? Ez a könyvecske – noha az emberek többsége manapság kétségkivül az utóbbi nézetet vallja – az előbbi feltevésen alapul: a szeretés művészet, melyet meg kell tanulnunk. Ez nem könnyű, de az egyedüli lehetőség arra, hogy ebben az egyre inkább elidegenedő világban az elkülönültséget, a magányt legyőzzük, leküzdjük.

Oldalszám: 180
Értékelésem: 5/10

Júliusban hoztam számotokra két könyvről is értékelést, amiket itt találhattok meg:

Augusztusra tervezett könyvek:

 • Komal Kant: Mire jó a rosszfiú? (314)
 • Fekete Judit: Az őrület határán (192)
 • Kiera Cass: A párválasztó (360)
 • Kiera Cass: A szirén (296)
 • Alessandra Torre: Sötét hazugságok (376)
 • K. A. Tucker: Tíz apró lélegzet (352)
 • Renee Ericson: Több mint víz (380)
 • Jessica Park: Nyugtalan vizek (296)
 • Chevy Stevens: Aznap éjjel (446)
  Összesen: 3012 oldal

Ahogyan az előző hónapban is, úgy most is a hamarosan lejáró kihívások alapján választottam ki azokat a könyveket, amiket olvasni tervezek a hónapban. Három olyan kihívást találtam, amire olvasnom kell, ha nem szeretnék lecsúszni a plecsniről.

Az egyik ilyen kihívás az Olvassunk különböző kiadóktól – Tavasz + Nyár 2020 címet kapta. Ahhoz, hogy megszerezzük a hozzá tartozó plecsnit négy előre meghatározott és egy szabadon választható kiadótól kell elolvasni egy-egy könyvet. Már csak egy Móra kiadóhoz kapcsolódó könyvvel vagyok lemaradva, és ehhez a Mire jó a rosszfiú? című könyvet választottam, ahogy az előző hónapban is említettem már.

Egy másik teljesítésre váró kihívás a Chick lit klub 6. , amelyhez 4 chick lit címkével ellátott könyvet kell olvasni. S mivel a négy könyvből még csak hármat olvastam el ( Megtört herceg és Modern boszorkány és Soha határa) így még egyet választanom kell. A magánkönyvtáramban megtalálható könyvekből a Sötét hazugságok című volt a legszimpatikusabb azok közül, amelyeken szerepel a címke, így ide ezt választottam.

A harmadik kihívás pedig, – amelynek a teljesítését nem szeretném kihagyni – a Víz a borítón – Gyönyörű kékség , amelyhez öt olyan könyv elolvasása szükséges, melynek a borítóján víz szerepel. Ez a kihívást lesz számomra a legkeményebb dió, hiszen még egy könyvet sem olvastam el hozzá – pedig egy jó sokszor elterveztem, hogy el fogok kezdeni hozzá valamit -, így ehhez még jó lenne elolvasni a Szirén, Tíz apró lélegzet, Több mint víz, Nyugtalan vizek és az Aznap éjjel című könyveket.

A listán még szerepel két könyv, amit eddig nem említettem, A párválasztó, amelyet a Felkapott könyvek 2020 harmadik köréhez terveztem be, és az Őrület határán, amit csak azért választottam, hogy növeljem a magyar író tollából származó könyveim olvasottságát.

Ha sikerült a tervek szerint haladnom, napi száz oldal elolvasásával teljesíthetem a magam elé kitűzött célokat. Kíváncsi leszek rá nagyon, hogyan fogok teljesíteni.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s